Kindercoaching

De YellowFlowAcademy biedt coaching aan kinderen en jongeren en hun ouders, op het gebied van talentontwikkeling en zijnsoriëntatie.

Kinderen en jongeren worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen in een steeds complexere wereld. Ze groeien op in een wereld die te maken heeft met conflicten en crises.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat sommige kinderen last hebben van psychische klachten of achterlopen met hun ontwikkeling op school door de Corona pandemie. Ook krijgen steeds meer kinderen een diagnose of label of voelen zich niet fijn in het huidige (school)systeem. Misschien is dit bij jou -of bij jouw kinderen- ook wel het geval.

talentenparade talentontwikkeling utrecht workshop talentenles

De YellowFlowAcademy stelt geen diagnoses, maar kijkt naar: Wat maakt dat je niet lekker in je vel zit? Of op welke gebied val je uit in het (school)systeem? Van welk gedrag heb je bij jezelf last?

En… Daarna draaien we het om: welk gedrag is jouw sterke punt, wat zijn je talenten, wat is de kern van jouw ‘zijn’. En hoe, waar en wanneer kan ik dit het beste inzetten? Ook kijken we naar vragen als: Hoe houd ik me staande en hoe blijf of word ik gelukkig?

Je kunt bij de YellowFlowAcademy terecht met vragen als:

Ik zit niet lekker in mijn vel en wil ontdekken hoe dat komt. Ik wil weer lekker in mijn vel zitten.

Ik heb een diagnose of label (bijvoorbeeld hooggevoelig, hoogbegaafd, ad(h)d, autisme) gekregen en denk: Hoe nu verder? Wat kan ik dan wél? Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Ik zit op school in een (aantal) ‘bijspijker’ groepjes of heb extra (huiswerk) begeleiding. Daar word ik best onzeker van. Ik wil me ook focussen op wat wél lukt en mijn talent juist leren inzetten.

Ik ben blijven zitten en voel me daar niet fijn bij. Wat helpt?

Door de Coranaperiode zit ik niet lekker in mijn vel. Wat kan ik doen om me beter te voelen?

Ik moet een school-of studiekeuze maken maar weet niet wat het beste bij mij past. Hoe weet ik welke studie of vervolgopleiding bij me past?

Of misschien heb je een andere vraag. Stel ‘m gerust...

Bij de YellowFlowAcademy kijken we naar je potentieel, je talent, dat wat je gemakkelijk af gaat, waar je goed in bent, waar je energie van krijgt. We kijken hoe en wat, je wanneer en waar wilt inzetten. Samen met je ouders, of alleen met jou.

De YellowFlowAcademy kan kinderen op verschillende manieren begeleiden. Bijvoorbeeld: In een gesprek of aantal gesprekken | Tijdens een wandeling | Met diverse oefeningen en spelletjes | Op een creatieve manier | Kom alleen of met je ouder(s) / begeleider(s). We gaan ieder geval altijd op zoek naar jouw zijnskenmerken en je talent.

talentontwikkeling kinderen

In de begeleiding wordt gewerkt met technieken en theorieën uit de yoga, mindfulness en energetisch werk, gecombineerd met inzichten uit de wetenschap: neuropsychologie, psychologie, (ortho)pedagogiek, systeemtherapie en filosofie.

Wil je meer weten, of een afspraak maken? Na een telefonische intake spreken we af welke begeleiding het beste aansluit.

Zoek je begeleiding als ouder(s)? Kijk dan bij oudercoaching.

talentontwikkeling kinderen utrecht yellowflowacademy