Kindercoach

Hoi! Ik ben Nanda. En ik ben kindercoach bij de YellowFlowAcademy. Ik help gevoelige kinderen met bewustwording van hun zijnskenmerken en van hun talent en kijk vanuit een energetisch en holistisch perspectief naar kinderen.

In de huidige maatschappij krijgen veel kinderen een ‘label’: autisme, ad(h)d, hoogbegaafd, hoogsensitief. Of sommige kinderen leren heel snel, anderen leren juist op een heel praktische manier. Al deze labels overlappen elkaar in zijnskenmerken. Daarom houd ik niet zo van labels, maar kijk ik liever naar het gedrag van een kind: wat belemmert een kind en heeft het juist nodig, wat zijn de kwaliteiten en talenten?

Wat ik bij veel van deze kinderen herken is het gevoel niet goed genoeg te zijn of een gevoel van frustratie. Omdat ze niet altijd precies in ‘het (school)systeem’ passen. Een gevolg kan zijn: stagnatie op school of thuis, niet begrepen worden, misdiagnoses, boosheid en frustratie, over -of onderprikkeling, geen passende hulp krijgen en… kinderen die niet goed in hun vel zitten, ongelukkig of zelfs depressief zijn.

Ik vind het belangrijk om, naast de belemmeringen die een kind ervaart, ook naar de talenten en kwaliteiten te kijken. Want iedereen heeft talent en dat wordt lang niet altijd gezien en ontwikkeld. Kijken naar talenten en kwaliteiten werkt positief en stimulerend.

Als je je talent kent, vind je een voor jou passende plek in de maatschappij.

Wellicht herkent jouw kind zich in onderstaande vragen en kan het hier wat ondersteuning en inzichten bij gebruiken. Neem gerust contact op, ik help je graag vanuit mijn ervaring en expertise.

Ik wil mezelf beter leren begrijpen. Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten? En hoe kan ik die inzetten?

Ik ben heel gevoelig voor prikkels. Daardoor ben ik snel moe en overprikkeld. Hoe kan ik hier goed mee omgaan?

Ik ben (vermoedelijk) hooggevoelig, hoogbegaafd, heb (vermoedelijk) ad(h)d of autisme. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Wat zijn de talenten die hierbij horen? Hoe zet ik die in?

Ik word snel boos, als het niet gaat zoals ik in mijn hoofd heb. Daar heb ik last van of anderen in mijn omgeving hebben hier last van. Ik wil hier goed mee leren omgaan.

Ik vind dingen soms spannend om te doen. Daar heb ik last van. Hoe ga ik hier goed mee om?

Ik wil alles altijd heel goed doen. Dat geeft soms best wel wat stress. Hoe kan ik dat wat verminderen?

Ik vind veel dingen die in de wereld gebeuren heel heftig. Hoe kan ik hier goed mee omgaan?

Ik voel verwachtingen van anderen heel goed aan. Ik doe snel wat anderen van me verwachten. Ik wil wat steviger in mijn schoenen staan.

Of misschien heb je een andere vraag. Stel ‘m gerust...

talentontwikkeling kinderen

Kindercoaching in de praktijk:

Tijdens de coaching kijken we naar de belemmeringen die je kind ervaart en welke hulp hierbij nodig is. En we kijken ook naar de combinatie van talent, eigenschappen en kwaliteiten die jouw kind heeft. En hoe hij of zij deze goed kan inzetten. Als je hiermee aan de slag gaat, dan krijgt het kind inzicht in zichzelf en we werken het meteen aan een positieve mindset en aan zijn of haar zelfvertrouwen.

Tijdens de begeleiding voeren we gesprekjes, of we maken een wandelingetje in het park en gebruiken de natuur als metafoor. We doen oefeningen en spelletjes. Of we gaan creatief aan de slag en gaan zo even uit de ratio naar het gevoel. In ieder geval is de begeleiding liefdevol, concreet en positief en biedt inzichten die jouw kind helpen.

Als professional en als moeder heb ik een schat aan ervaring met het begeleiden van (neurodiverse) kinderen en jongeren. Ik kijk vanuit een energetisch en holistisch perspectief naar kinderen. Ik combineer in mijn begeleiding technieken uit oplossingsgericht coachen, positieve psychologie, mindfulness, kunstzinnig-en dynamisch coachen, energetisch werk en uit de wetenschap: neuropsychologie, psychologie, (ortho)pedagogiek, systemischwerk en filosofie.

Ik adviseer, begeleid en inspireer je graag vanuit mijn expertise. Wil je meer weten, of een afspraak maken? Neem contact op.

Mijn begeleiding is:

Intuïtief, creatief, positief, systemisch, praktisch gericht en out of the box.

talentontwikkeling kinderen

Wat anderen over mij zeggen:

“Inspirator, gevoelsmens, nuchter, rustig, speels en creatief”.

talentontwikkeling kinderen utrecht yellowflowacademy