Kindercoach

Kindercoach in Stichtse Vecht

Hoi! Ik ben Nanda en ik begeleid kinderen in hun groei en ontwikkeling. Elk kind is uniek en elk kind loopt zijn of haar unieke pad. Soms gaat dat soepel en soms wat minder. De YellowFlowAcademy gelooft in de unieke wijsheid en potentieel van elk kind. We gaan samen opzoek naar hun innerlijke kracht en talent.

Ben je op zoek naar ondersteuning voor je kind op het gebied van levenskunst, persoonlijke groei, mindset, zelfvertrouwen en creatieve expressie? Ik begeleid kinderen in hun ontdekkingsreis naar zelfbewustzijn en het ontdekken van hun talent, door middel van coaching, energetisch werk en creatieve -en kunstzinnige expressie.

talentenparade talentontwikkeling utrecht workshop talentenles

Kindercoach voor wie?

De begeleiding van de YellowFlowAcademy is er voor alle kinderen en jongeren. Mijn expertise ligt op het gebied van neurodiversiteit: kinderen die gedragskenmerken hebben van autisme, ad(h)d, hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid. Neurodiverse kinderen hebben vaak unieke talenten en uitdagingen die soms een nét iets andere benadering vereisen om hun volledige potentieel te bereiken.

Ik bied coaching op het gebied van mindset, omgaan met prikkleverwerking, perfectionisme, faalangst en stress. Ook heb ik aandacht voor kinderen die niet in het (school)systeem passen. We kijken naar: wat belemmert het kind én wat heeft het juist nodig? Wat zijn de kwaliteiten, zijnskenmerken en talenten? Want als je jezelf en je talent kent, vind je een voor jou passende plek in de maatschappij.

Ik geloof in een geïntegreerde benadering, waarbij ik zowel kijk naar de fysieke, emotionele en sociale aspecten van de ontwikkeling van een kind. De sessies zijn afgestemd op de unieke behoeften en interesses van elk kind. Ik maak gebruik van creatieve technieken, energetisch- en systemisch werk, om kinderen te helpen weer in balans te komen. Dit ondersteunt de weg naar een positief zelfbeeld.

Creatieve Kindercoaching

We leven in een maatschappij waarin de ratio overheerst en vaak als uitgangspunt wordt genomen. Juist een creatieve benadering zet je andere hersenhelft ‘aan’. Dit verbind je rechtstreeks met je gevoel en emotie en op deze manier kom je tot inzicht en groei.

Creatieve kindercoaching is een speelse en krachtige manier om kinderen te begeleiden bij het verkennen van hun emoties, gedachten en gedragingen. Door middel van creatieve expressie zoals tekenen, schilderen, drama, muziek en spel, worden kinderen aangemoedigd om zichzelf uit te drukken op een manier die natuurlijk aanvoelt voor hen. Deze activiteiten bieden kinderen een niet-verbale manier om zichzelf uit te drukken, hun emoties te verkennen en hun zelfvertrouwen te vergroten.

Als gecertificeerd coach biedt ik een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen kunnen groeien, hun zelfvertrouwen kunnen opbouwen en hun eigen kracht en talent kunnen ontdekken. Ik geloof in de unieke wijsheid en potentieel van elk kind en we gaan opzoek naar hun innerlijke kracht.

talentontwikkeling kinderen

Energetisch Werk

Energetisch werk is werken met energie van en tussen mensen, het werken met de energie van het lichaam en de geest om balans, harmonie en welzijn te bevorderen. Dit kan onder meer technieken omvatten zoals ademhalingsoefeningen, visualisaties, mindfulness en energetische healing en reading.  

Als ervaren energetisch therapeut gebruik ik deze technieken om kinderen te leren hun emoties te herkennen, te begrijpen en te reguleren. Dit helpt hen om stress en angst te verminderen en een gevoel van kalmte en evenwicht te bereiken, emotionele blokkades los te laten en verbondenheid met zichzelf te zijn. Door energetisch werk komen kinderen weer in balans. Dat ondersteunt hun algehele welzijn en groei.

talentontwikkeling kinderen

Systemische benadering

Daarbij besteed ik ook altijd aandacht aan het systeem waarin het kind zich bevindt: op school of in het gezin. Hoe beweegt je kind zich in het systeem, wat gebeurt er? En wat heeft het kind en het systeem nodig? Ik werk hierbij met tafelopstellingen. Ik werk samen met ouders en verzorgers om een ​​gezamenlijk plan voor groei en ontwikkeling te creëren.

Ik bied een veilige en ondersteunende omgeving waarin kinderen kunnen groeien, hun zelfvertrouwen kunnen opbouwen en hun eigen kracht en talent kunnen ontdekken. Of je kind nu worstelt met zelfvertrouwen, emotionele regulatie, mindset of gewoon op zoek is naar een creatieve uitlaatklep, de YellowFlowAcademy kan je helpen.

De sessies zijn interactief, creatief, praktisch gericht en speels en erop gericht om kinderen hun kracht, veerkracht, zijnskenmerken en talent te laten ontdekken.

Kindercoach in Stichste Vecht

Mijn praktijk is gevestigd in Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Verscholen tussen het groen ligt een oud klooster. Hier hebben tot 2017 nonnen gewoond. Zij zijn verhuisd en een van de oude nonnen-‘cellen’ (kamers) is nu mijn werkkamer. Het is een inspirerende en mooie plek.

Rondom het klooster ligt een groot park. Als het mooi weer is, kunnen we naar buiten gaan en zoeken we dingen in de natuur om mee te werken.

Als je dat liever wilt, is online afspreken ook mogelijk.

Heb je interesse of vragen? Neem vrijblijvend contact op.

Ik ondersteun jou en je kind graag in de belangrijke reis naar groei en zelfontdekking.

talentontwikkeling kinderen utrecht yellowflowacademy