TalentenParade Zilver

Ga voor de TalentenParade Zilver: zes exclusieve lessen over het ontdekken van je talent.

Je ontvangt zes exclusieve lessen over talentontwikkeling die je zo kunt inzetten binnen jouw klas of groep. Deze lessen kun je bijvoorbeeld geven tijdens een themamaand Talent, of gedurende het jaar tijdens een seo-uur.

Tijdens deze lessen ontdekken kinderen hun talent en gaan dieper in op vragen als: Wat is talent? Hoe kom ik erachter wat ik leuk vind? Hoe kan ik mijn talent meteen inzetten? En hoe zet ik mijn talent later in? Wat is de unieke combinatie van mijn talent? Sluit de lessenserie af met een feestelijke TalentenParade en inspireer elkaar over talent. Een uitgebreide beschrijving van de TalentenParade wordt meegeleverd in de lessenserie.

De TalentenParade Zilver is voor kinderen van de onder-, midden -en bovenbouw.

Onderbouw

In de lessen voor de onderbouw wordt aandacht besteed aan kennismaken met het begrip Talent en het ontdekken wat je leuk vindt om te doen. Dit doen de kinderen samen met de vriendjes Wis&Vis. Kinderen gaan creatief en actief aan de slag met het ontdekken van hun talent. Bij de lessen kun je de boeken van Wis&Vis bestellen. Dat kan op de site van de uitgever.

Wie: kids van 4-6 jaar | Wat: download in pdf Investering: 7,95

Middenbouw

De lessen van de middenbouw staan in het teken van actie, doen en creativiteit. Bewustwording van het eigen potentieel staat centraal. Ontwikkel bijvoorbeeld je eigen fantasiedier dat aansluit bij jouw talent.

Wie: kids van 7-10 jaar | Wat: download in pdf Investering: 7,95

Bovenbouw

De lessen van de bovenbouw staan in het teken van actie, doen en creativiteit. Er wordt gereflecteerd op je talent en dat van de ander. Ook wordt een link gelegd naar de toekomst. Maak een fotolijstje over jouw talent of bedenk een beroep dat je later wilt gaan doen. Misschien wel eentje die nu nog niet bestaat!

Wie: kids van 10-12 jaar | Wat: download in pdf Investering: 7,95

Reactie leerkracht: “Zo leuk om hier mee te werken. Juist door de verdieping in de lessen en opdrachten krijgen de kinderen echt zicht op wat bij ze past.”

Reactie ouder: “Het is zo belangrijk dat kinderen in deze tijd leren welke talenten ze kunnen inzetten. Alles lijkt maar te kunnen, hoe weet je nu wat je moet kiezen?!”

talentontwikkeling kinderen utrecht yellowflowacademy