Workshop

talentenparade talentontwikkeling utrecht workshop talentenles

Workshop Talent voor het basisonderwijs en BSO’s

Als kindercoach vind ik het belangrijk dat er ook in het onderwijs aandacht is voor talentontwikkeling. Daarom heb ik een workshop ontwikkeld over talentonwikkeling voor het basisonderwijs en voor BSO’s.

Ik zie steeds meer kinderen worstelen in het onderwijssysteem, de prestatiedruk is soms hoog en er wordt veel van kinderen en leerkrachten gevraagd. Als ‘tegenhanger’ heb ik deze workshop ontwikkeld om naast ‘presteren’, ook oog te hebben voor wat je goed kunt, wat je leuk vindt om te doen, en waar je ‘van aan gaat’.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen later steeds meer gaan samenwerken in netwerken, vanuit hun expertise. En… de banen van dan, bestaan nu allemaal nog niet. Daarom is het voor kids zo belangrijk om hun talent te kennen. Voor nu, om zelfvertrouwen te hebben en weerbaar te zijn. En voor later, omdat het kennen en inzetten van je talent een bijdrage levert aan het vinden van een passende plek in de maatschappij.

Talentontwikkeling

Tijdens deze workshop van een dagdeel, krijg je concrete handvatten om talentontwikkeling vorm te geven op jouw school of BSO. Doe deze workshop bijvoorbeeld tijdens een studiedag! Word je bewust van jouw talent en dat van je collega’s. Leer alles over het inzetten van talentontwikkeling in jouw organisatie. En ontvang meteen leuke lessen over talent.

Inspiratie

Je krijgt een stevige theoretisch basis: we kijken vanuit een breed perspectief naar het begrip talent: inspiratie vanuit de filosofie, pedagogiek, psychologie en neuropsychologie. Verder gaan we in op de kenmerken van Generatie Alpha: de kids van nu. En wat zij nodig hebben om hun talent te ontwikkelen. Wees niet bang, je hoeft niet alleen maar te luisteren: je gaat met je team concreet aan de slag om de theorie in jouw praktijk van alle dag te verwerken.

Een inspirerend dagdeel met diepgang, praktisch gericht. Aan het eind van de workshop loop je de deur uit met een dosis inspiratie, positiviteit en to do’s om talentontwikkeling in jouw organisatie verder vorm te geven.

Jij bent aan ZEDD

We zoomen in op talentontwikkeling binnen jouw organisatie. We onderzoeken wat je al doet met betrekking tot talentontwikkeling en wat je nog wilt ontwikkelen. Je krijgt concrete tips en tools aangereikt vanuit het Model ‘Jij bent aan ZEDD’, ontwikkeld door de YellowFlowAcademy. Via dit model ontdekken kinderen hun talent en hoe ze een combinatie van hun talent kunnen inzetten.

TalentenParade

Daarbij ontvang je de TalentenParade. Dit zijn 6 lessen voor de onder-, midden, -en bovenbouw (dus 18 in totaal), te gebruiken in bijvoorbeeld een themaweek of themamaand over talentontwikkeling of tijdens je seo-uur. In deze lessen gaan kinderen aan de slag met het begrip talentontwikkeling en gaan ze opzoek naar hun eigen talenten. Bij de TalentenParade ontvang je leuke extra’s zoals een e-prentenboek en diverse inspirerende verhalen en filmpjes over Talent. Je kunt meteen aan de slag met talentontwikkeling in jouw klas of groep!

Via deze lessen ontwikkelen kinderen ook hun 21e-eeuwsvaardigheden. En de lessen sluiten aan bij een aantal thema’s van het burgerschapsonderwijs.

talentontwikkeling kinderen

Resultaat

Je kent verschillende theorieën over talentontwikkeling uit de filosofie, pedagogiek, psychologie en neuropsychologie

Je ontdekt jouw talent en dat van je collega’s

Je weet waar je op moet letten bij Generatie Alpha met betrekking tot talent

Je kent de 4 pijlers van het door de YellowFlowAcademy ontwikkelde model “Jij bent aan ZEDD” en weet deze in te zetten bij talentontwikkeling in jouw organisatie

Je hebt tools om talentontwikkeling in jouw organisatie en in jouw klas in te zetten

Je ontvangt de lessen van de TalentenParade voor de hele school of BSO

De lessen sluiten aan bij het ontwikkelen 21e-eeuwsvaardigheden en bij een aantal thema’s van het burgerschapsonderwijs.

Waar: Ik kom naar jouw school of kom naar mij: op de inspirerende locatie Buitenplaats Doornburgh in Maarssen | Wie: Voor elke organisatie die met kinderen werkt. Minimaal 6, maximaal 15 personen | Duur: Een dagdeel | Investering: Op aanvraag

Ja! ik wil deze workshop doen!

Reactie directeur BSO: “Mijn pedagogisch medewerkers waren geïnspireerd door de workshop. Ze konden daarna meteen aan de slag met de lessen van de TalentenParade, tijdens de talentenweek.”

Reactie leerkracht: “Erg leuke interactieve workshop. Veel geleerd en gedaan! Kon daarna meteen aan de slag met de talentenlessen.”

talentontwikkeling kinderen utrecht yellowflowacademy