Kindercoach op school

Hoi, ik ben Nanda en ik ben kindercoach bij de YellowFlowAcademy. Ik begeleid gevoelige en neurodiverse kinderen en kinderen die dreigen uit te vallen of die zijn uitgevallen in het basisonderwijs. Op scholen in en rondom Utrecht.

Kids met (kenmerken) van ad(h)d, autisme, hoogbegaafdheid of hooggevoeligheid kunnen soms net even iets anders nodig hebben in een klas of op school. Soms kan het rust brengen om even apart met deze kids te werken of ondersteuning in de klas te bieden. Het heeft een positieve uitwerking voor zowel de kinderen, de leerkracht als de klas. Win – win dus!

Ik begeleid kinderen met hun schoolwerk, maar ook op sociaal emotioneel gebied en geef leerkrachten tips en tricks voor in de klas. Bijvoorbeeld: hoe kun je de klas, je groepsproces of de school zo inrichten dat voor deze kids de juiste context wordt gecreƫerd?

Zo wordt de leerkracht even ontzorgd, en krijgen alle kinderen de zorg en het onderwijs dat ze nodig hebben. Wil je meer weten?

talentontwikkeling kinderen

Ik begeleid op verschillende manieren: ik geef persoonlijke aandacht bij het maken van schoolwerk | We doen oefeningen of spelletjes over mindset of sociaal emotionele ontwikkeling | We maken een tekening of we maken iets anders | We hebben aandacht voor talent en talentontwikkeling. Dit gebeurt uiteraard altijd in afstemming met de school.

Ook kijk ik bij de kids naar: welk gedrag is jouw sterke punt, wat zijn je talenten, waar krijg je energie van, wat is jouw kracht? Hoe, waar en wanneer kan je dit het beste inzetten? Zo werken we aan het zelfvertrouwen.

In de begeleiding ga ik uit van positieve psychologie, oplossingsgericht coachen, groei mindset en talentontwikkeling.

Wil je meer weten over mij of over mijn werkwijze of heb je begeleiding nodig op school?

talentontwikkeling kinderen utrecht yellowflowacademy