Kindercoach op school

Hoi, ik ben Nanda. En ik ben coach bij de YellowFlowAcademy. Ik zet me in voor kids die nét even op een andere manier leren. Kinderen die bijvoorbeeld kenmerken hebben van neurodiversiteit (adhd, hoogbegaafd, hsp, autisme), die extra beweging nodig hebben, die zich niet zo lang kunnen concentreren, kinderen die in de klas soms snel boos worden. Die dingen net even op een andere manier doen. Of die juist heel praktisch leren.

Coaching voor leerlingen

Ik begeleid kinderen op scholen in en rondom Utrecht. En besteed dan met name aandacht aan begeleiding op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling, leren leren, mindset, zelfvertrouwen en talentontwikkeling. Want misschien lukt het leren in de klas niet optimaal, elk kind heeft talent en kan dit inzetten.

Kinderen die hun talent kennen en inzetten, zijn weerbaar, hebben meer zelfvertrouwen en meer energie.

Ik sluit aan bij wat het kind nodig heeft en maak bijvoorbeeld gebruik van creativiteit, spel -of bewegingsactiviteiten. Dit gebeurt uiteraard altijd in afstemming met de school.

Het brengt vaak rust om even apart met deze kids te werken of ondersteuning in de klas te bieden. Het heeft een positieve uitwerking voor zowel de kinderen, de leerkracht als de klas. Zo wordt je als leerkracht ontzorgd en krijgen alle kinderen de zorg en het onderwijs dat ze nodig hebben. Win – win dus!

Staat jouw school in de omgeving van Utrecht en wil je meer weten, over bijvoorbeeld mijn werkwijze of wat ik voor jouw school kan betekenen:

talentontwikkeling kinderen

Coaching voor Leerkrachtenook online!

In elke klas zitten kinderen met kenmerken van neurodiversiteit. Niet altijd makkelijk met die volle klassen van tegenwoordig. Altijd wel ergens een uitdaging te vinden… Ben je op zoek naar het goede tips&tricks voor het begeleiden van neurodiverse kinderen in jouw klas? Je kunt als leerkracht bij mij terecht.

Herken je een van onderstaande vragen of heb je een andere vraag en kan je wel wat handvatten, tips en tricks gebruiken voor jouw groepsproces. Neem contact met me op.

Ik heb een kind in de klas dat echt heel snel boos kan worden. De hele klas heeft er last van, hoe ga ik hier mee om?

Ik heb een leerling die heel snel klaar is met zijn werk. Hoe en waar vind ik interessant en uitdagend werk voor hem?

Sommige kinderen zijn zo snel afgeleid. Ze leiden anderen af. En daar hebben de anderen ook weer last van. Hoe ga ik hier goed mee om?

Als er ook maar iets verandert in de klas, dan wil een leerling de klas niet in. Dit verstoort (het begin van) mijn dag. Wat kan ik doen?

Hoe kan ik mijn groep of de school zo inrichten dat voor neurodiverse kinderen de juiste context wordt gecreëerd?

talentontwikkeling kinderen

Opzet coaching

We verkennen je vraag in een gratis eerste kennismakingsgesprek. Als er een ‘klik’ is, plannen we een vervolggesprek. Het hangt van je vraag af hoeveel gesprekken er nodig zijn. Zodra je rugzak weer gevuld is met tools om weer mee verder te kunnen, beëindigen we de coaching. Deze coaching kan online of kom naar Buitenplaats Doornburgh in Maarssen.

talentontwikkeling kinderen utrecht yellowflowacademy