Over YellowFlow

Kinderen zich bewust laten worden van hun talent en ze laten ontdekken wie ze werkelijk zijn. Dat is de missie van YellowFlowAcademy.

talentontwikkeling kinderen

Wie ben je werkelijk? In je volle potentie?

“Het lijkt soms wel of er een ander ‘type’ kind rond loopt tegenwoordig.” Herken je deze uitspraak? Veel kinderen uit Generatie Alpha -de kids van nu- zijn gevoeliger, kritischer en autonomer dan hun ouders dat waren in hun jeugd. Misschien wel iets wat de wereld op dit moment en in de toekomst nodig heeft…

Kinderen en jongeren worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen in een steeds complexere wereld. Conflicten en crises zijn aan de orde van de dag.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat sommige kinderen last hebben van psychische klachten of achterlopen met hun ontwikkeling op school door de Corona pandemie. Ook krijgen steeds meer kinderen een diagnose of label of voelen zich niet fijn in het huidige (school)systeem.

Wat kinderen nodig hebben in deze tijd is perspectief en tools om zich staande te houden en gelukkig te zijn.

Aan ons, de volwassenen, de taak om ze te begeleiden naar een evenwichtige en voor hun geschikte plek in de maatschappij. Daarbij is het kennen en herkennen van je potentieel, je talent en hoe je dat inzet, van belang.

Bij de YellowFlowAcademy kijken we naar je potentieel, je talent, dat wat je gemakkelijk af gaat, waar je goed in bent, waar je energie van krijgt. We kijken hoe en wat, je wanneer en waar wilt inzetten. Samen met ouders, professionals en… uiteraard voor kids!

Talent is niet alleen iets wat je heel goed kan, zoals uitblinken in voetbal of heel goed kunnen tekenen. Het is veel meer dan dat. Talent herken je aan wat je energie geeft, dat wat vanzelf gaat, dat wat andere vinden dat jij goed kan. Als je je talent inzet, vergeet je de tijd. En het is een breed begrip: je kunt talent hebben voor omgaan met de natuur, voor creativiteit, voor sociale vaardigheden, voor organiseren, noem maar op.

En… Talent is niet aangeleerd, het zit in je. Je kunt het wel ontwikkelen. Het zijn die kwaliteiten die bij jou vanzelf gaan. Soms zo vanzelf, dat je niet eens doorhebt dat dit je talent is.

De YellowFlowAcademy biedt lesmaterialen, coaching, workshops op het gebied van talentontwikkeling.

Voor kinderen is het belangrijk om hun talent en zijnskenmerken te kennen en herkennen: om te leren een combinatie van hun talenten in te zetten. Zo kunnen ze nu en in de toekomst, het beste uit zichzelf halen. Voor nu: om te leren, te ontdekken, energie te hebben, gelukkig en weerbaar te zijn. En in de toekomst, omdat de beroepen van dan, nu nog niet allemaal bestaan. Je talent kennen en op de juiste manier inzetten zal een bijdrage leveren aan een passende plek in de maatschappij.

Wil je meer weten? Neem contact op.

talentontwikkeling kinderen
talentontwikkeling kinderen

Over Nanda de Vries

yellowflowacademy nanda de vries talentontwikkeling nandadevries utrecht

In 2020 heb ik YellowFlow opgericht: om kinderen zich bewuster te laten worden van hun talent.

Als gedragswetenschapper, leerkracht basisonderwijs, trainer, coach, moeder, en onderwijsontwikkelaar vind ik ontwikkeling van mensen fascinerend. Met name het ontwikkelen van je potentieel, je talent: doen waar je energie van krijgt, waar je goed in bent en wat je goed af gaat. En dan niet gericht op prestatie, maar doen wat bij jou past.

Na een tijd in het basisonderwijs gewerkt te hebben, heb ik me via diverse opleidingen en nascholingen verder ontwikkeld op het gebied van persoonlijk leiderschap, talentontwikkeling, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, autisme en ad(h)d. Ik heb in diverse organisaties gewerkt als trainer en coach. Ik kijk met een systemische bril en werk vanuit mijn intuïtie.

Veel vaardigheden, gedrag en overtuigingen worden tijdens je jeugd gevormd en aangeleerd. Daarom heb ik me de afgelopen jaren gericht op het begeleiden van kinderen, ouders en professionals die met kinderen werken. Want het leren over je ontwikkeling en met name je talent en je ‘zijn’, kan niet vroeg genoeg beginnen!

Mijn begeleiding is intuïtief, creatief, positief, praktisch gericht en out of the box.

Wat anderen over mij zeggen: “inspirator, gevoelsmens, nuchter, rustig, speels en creatief”.

Ik hoop je gauw te zien.