Over YellowFlow

Waarom talentontwikkeling?

“Je talent kennen en op de juiste manier inzetten zal een bijdrage leveren aan een passende plek in de maatschappij.”

De kids en jongeren van nu, groeien op in een maatschappij die steeds complexer wordt. Ze groeien op te midden van verschillende crises, in een tijd van razendsnelle technologische ontwikkelingen en in een maatschappij waarin het verbinden en samenwerken in netwerken steeds belangrijker wordt. Ook hoor je steeds vaker dat kinderen minder gelukkig zijn en dat ze niet lekker in hun vel zitten.

Ik zie steeds meer kinderen worstelen in deze complexe maatschappij en in het onderwijssysteem en zou ze wat meer ‘relaxtheid’, rust en zelfinzicht gunnen. En ook minder prestatiedruk. Juist je talent kennen, in deze tijd en in de toekomst, is daarom van belang. Er is namelijk zoveel te kiezen! Als je weet wat je talent is, kun je dit gericht inzetten. Het focussen hierop werkt positief en stimulerend, maakt je weerbaar en geeft zelfvertrouwen. Het onderzoeken en kennen van je talent, zal een bijdrage leveren aan een passende plek in de maatschappij.

Dit maakt dat ik de YellowFlowAcademy heb opgericht: kindercoaching, workshops en lesmaterialen over het ontdekken van je zijnskenmerken, kwaliteiten en talent. Zodat kinderen over zichzelf leren en zichzelf beter leren begrijpen.

Over Nanda de Vries

Als gedragswetenschapper, juf en moeder, vind ontwikkeling van mensen fascinerend. Met name het ontwikkelen van je potentieel, je talent: doen waar je energie van krijgt, waar je goed in bent en wat je goed af gaat. En dan niet gericht op prestatie, maar doen wat bij jou past. Hoe sta jij in je kracht?

Ik ben opgeleid als leerkracht basisonderwijs op de PABO in Groningen en heb daarna Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Na een tijd in het basisonderwijs gewerkt te hebben, heb ik in diverse organisaties gewerkt als trainer en coach. Ik heb een post HBO trainingsopleiding (BGL&Partners) en een coachopleiding (School voor Coaching) gevolgd. Daarna heb ik me ontwikkeld op het gebied kindercoaching (De Kleine Tiki), systemisch coachen (Academie voor Psychotherapie en Corael Opleidingen), energetisch werk (TranceArt Academie) en Kunstzinnig -en Dynamisch coachen (De Kleine Tiki). Daarnaast heb ik verschillende nascholingen gevolgd op het gebied van talentontwikkeling, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, autisme en ad(h)d.

Ik ben al meer dan 20 jaar trainer en coach en heb een schat aan ervaring met betrekking tot het begeleiden van (neurodiverse) kinderen en jongeren. Ik adviseer, begeleid en inspireer je graag vanuit mijn expertise.