Oudercoaching

Hoi! Mijn naam is Nanda en ik ben coach bij de YellowFlowAcademy.

Ben je ouder van een of meer neurodiverse kids? Met neurodivers bedoel ik kinderen met (het vermoeden van) autisme, ad(h)d, hoogbegaafd of hooggevoelig. Kinderen die snel denken, of juist heel praktisch leren? Dan kan dat soms best pittig zijn. En dan zijn handige opvoedtips op z’n tijd best fijn. Ik kan je hierbij helpen.

Ik stel geen diagnoses en heb geen lange begeleidingstrajecten maar biedt in een aantal gesprekken concrete tips&tricks voor je opvoeding.

Heb je een vraag?

Herken je een van de onderstaande vragen of situaties en vind je het lastig om hiermee om te gaan? Ik help je graag:

Mijn kind heeft een diagnose zoals ad(h)d, autisme, hoogbegaafd, of hoogsensitief. We hebben veel strijd. Hoe kan ik hier op een positieve manier mee omgaan.

Mijn kind is heel gevoelig voor prikkels en is snel overprikkeld. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Mijn kind is snel boos. Als hij boos is, is hij niet meer aanspreekbaar. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Mijn kind wil niet naar de BSO, hij vindt het te druk. Wat moet ik doen?

Hoe kom ik toch die drukke Sinterklaas -en Kersttijd door met mijn kids? Ze zijn snel uitgeput van een bezoekje. Ze worden vervelend en willen naar huis.

Mijn kind is snel van slag als ik even boos ben. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Op vakantie is het altijd lastig dat er niet een een duidelijk ritme is. De kinderen willen precies weten waar ze aan toe zijn. Maar dat kan toch niet altijd in de vakantie?!

Mijn kind weigert naar school te gaan. Wat moet ik doen?

Mijn kind is zó perfectionistisch. Dat zit haar echt in de weg.

Mijn kind is heel onzeker, hoe kunnen we dat goed begeleiden?

Mijn dochter heeft een tekening gemaakt. Maar als de tekening niet wordt zoals ze wil, wordt ze altijd woedend. Er zijn al zoveel in de prullenbak verdwenen. Hoe ga ik hiermee om?

In de ouder-coaching onderzoeken we jouw vraag. Er is aandacht voor de situaties waar jijzelf tegenaan loopt en je krijgt handige tips die daarbij helpen. Bijvoorbeeld hoe ga je om met bepaald gedrag van je kind thuis? Maar in de begeleiding kunnen we ook kijken naar: in welke context bevindt je kind zich. Past deze context bij de zijnskenmerken? Wanneer staat jouw kind in zijn kracht en wat is zijn talent. Wat zijn de zijnskenmerken en zijn/haar eigenschappen? Hoe kan jouw kind deze het beste inzetten.

Als professional en als moeder heb ik een schat aan ervaring met bovenstaande situaties. Ik combineer in mijn begeleiding technieken en theorieën uit oplossingsgericht coachen, positieve psychologie, mindfulness en energetisch werk en uit de wetenschap: neuropsychologie, psychologie, (ortho)pedagogiek, systemischwerk en filosofie.

Ik werk vanuit mijn praktijk op Buitenplaats Doornburgh Maarssen:

Wil je meer weten, of een afspraak maken? Na een (telefonische) intake spreken we af welke begeleiding het beste aansluit. Soms is één gesprek al genoeg om verder te kunnen, soms is het fijn om er meer te plannen.

talentontwikkeling utrecht workshop talentenles nanda de vries nandadevries