

Hoi! Mijn naam is Nanda en ik ben coach bij de YellowFlowAcademy.
Ben je ouder van een of meer neurodiverse kids? Dan kan dat soms best pittig zijn. Dit ervaar ik als professional in mijn praktijk en als ouder van twee neurodiverse kids. En dan zijn opvoed tips&tricks op z’n tijd best handig. Ik kan je hierbij helpen.
Ik stel geen diagnoses en heb geen lange begeleidingstrajecten maar biedt in een aantal gesprekken concrete tips&tricks voor je opvoeding bij (vermoeden van) hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, autisme en ad(h)d.
“Het lijkt soms wel of er een ander ‘type’ kind rond loopt tegenwoordig.” Herken je deze uitspraak? Veel kinderen uit Generatie Alpha -de kids van nu- zijn gevoeliger, kritischer en autonomer dan hun ouders dat waren in hun jeugd. Misschien wel iets wat de wereld op dit moment en in de toekomst nodig heeft…
Herken je een van de onderstaande vragen of situaties en vind je het lastig om hiermee om te gaan? Ik help je graag:


Mijn kind heeft een diagnose zoals ad(h)d, autisme, hoogbegaafd, of hoogsensitief. We hebben veel strijd. Hoe kan ik hier op een positieve manier mee omgaan.
Mijn kind is heel gevoelig voor prikkels en is snel overprikkeld. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
Mijn kind is snel boos. Als hij boos is, is hij niet meer aanspreekbaar. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
Mijn kind wil niet naar de BSO, hij vindt het te druk. Wat moet ik doen?
Hoe kom ik toch die drukke Sinterklaas -en Kersttijd door met mijn kids? Ze zijn snel uitgeput van een bezoekje. Ze worden vervelend en willen naar huis.
Mijn kind is snel van slag als ik even boos ben. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?
Op vakantie is het altijd lastig dat er niet een een duidelijk ritme is. De kinderen willen precies weten waar ze aan toe zijn. Maar dat kan toch niet altijd in de vakantie?!
Mijn kind weigert naar school te gaan. Wat moet ik doen?
Mijn kind zit na de Corona Pandemie een stuk minder lekker in haar vel. Wat kunnen we er aan doen om haar weer beter in haar vel te laten zitten?
Mijn kind heeft na Corona extra begeleiding nodig op school, om bij te blijven. Daar wordt hij erg onzeker van. Hoe kunnen we dat goed begeleiden?
Mijn dochter heeft een tekening gemaakt. Maar als de tekening niet wordt zoals ze wil, wordt ze altijd woedend. Er zijn al zoveel in de prullenbak verdwenen. Hoe ga ik hiermee om?

In de ouder-coaching onderzoeken we jouw vraag. Er is bijvoorbeeld aandacht voor: wanneer staat jouw kind in zijn kracht en wat is zijn talent, wat zijn de zijnskenmerken en zijn eigenschappen? Hoe kan jouw kind deze het beste inzetten?
In de begeleiding kunnen we ook kijken naar: in welke context bevindt je kind zich. Past deze context bij de zijnskenmerken?
Of: zijn er concrete tips voor omgaan met bepaald gedrag thuis?
Als professional en als moeder heb ik een schat aan ervaring met bovenstaande situaties. Ik combineer in mijn begeleiding technieken en theorieën uit oplossingsgericht coachen, positieve psychologie, mindfulness en energetisch werk en uit de wetenschap: neuropsychologie, psychologie, (ortho)pedagogiek, systemischwerk en filosofie.
Ik werk vanuit mijn praktijk op Buitenplaats Doornburgh Maarssen.

Wil je meer weten, of een afspraak maken? Na een (telefonische) intake spreken we af welke begeleiding het beste aansluit. Soms is één gesprek al genoeg om verder te kunnen, soms is het fijn om er meer te plannen.
