Oudercoaching

“Het lijkt soms wel of er een ander ‘type’ kind rond loopt tegenwoordig.” Herken je deze uitspraak? Veel kinderen uit Generatie Alpha -de kids van nu- zijn gevoeliger, kritischer en autonomer dan hun ouders dat waren in hun jeugd. Misschien wel iets wat de wereld op dit moment en in de toekomst nodig heeft…

Maar niet altijd makkelijk om mee om te gaan. Herkenbaar?

Kinderen en jongeren worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen in een steeds complexere wereld. Ze groeien op in een wereld die te maken heeft met conflicten en crises.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat kinderen vaker last hebben van psychische klachten of achterlopen met hun ontwikkeling op school door de Corona pandemie. Ook krijgen steeds meer kinderen een diagnose of label of voelen zich niet fijn in het huidige (school)systeem. Misschien is dit bij jou -of bij jouw kinderen- ook wel het geval.

De YellowFlowAcademy biedt begeleiding aan ouders op het gebied van opvoeden en begeleiden van deze gevoelige kids.

Herken je een van de onderstaande vagen of situaties, dan is ouder-coaching passend voor jou:

Mijn kind heeft een diagnose zoals ad(h)d, autisme, hoogbegaafd, of hoogsensitief. We hebben veel strijd. Hoe kan ik hier op een positieve manier mee omgaan.

Mijn kind is heel gevoelig voor prikkels en is snel overprikkeld, Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Mijn kind is snel boos. Als hij boos is, is hij niet meer aanspreekbaar

Mijn kind wil niet naar de BSO, hij vindt het te druk

Hoe kom ik toch die drukke Sinterklaas -en Kersttijd door met mijn kids? Ze zijn snel uitgeput van een bezoekje. Ze worden vervelend en willen naar huis

Mijn kind is snel van slag als ik even boos ben

Op vakantie is het altijd lastig dat er niet een een duidelijk ritme is. De kinderen willen precies weten waar ze aan toe zijn. Maar dat kan toch niet altijd in de vakantie?!

Mijn kind weigert soms naar school te gaan

Mijn kind zit na de Corona Pandemie een stuk minder lekker in haar vel. Wat kunnen we er aan doen om haar weer beter in haar vel te laten zitten?

Mijn kind heeft na Corona extra begeleiding nodig op school, om bij te blijven. Daar wordt hij erg onzeker van. Hoe kunnen we dat goed begeleiden?

Mijn dochter heeft een tekening gemaakt, maar iets staat er niet helemaal goed op, en meteen moet de tekening de prullenbak in

De YellowFlowAcademy zet kinderen in hun kracht en gaat opzoek naar hun talent.

In de ouder-coaching onderzoeken we jouw vraag en kijken we welke tools er het beste passen bij jouw situatie. Ook is er altijd aandacht voor: wanneer staat jouw kind in zijn kracht en wat is zijn talent? hoe kan jouw kind dit het beste inzetten?

Als professional en als moeder heb ik een schat aan ervaring met bovenstaande situaties. Ik combineer in mijn begeleiding technieken en theorieën uit mindfulness en energetisch werk en uit de wetenschap: neuropsychologie, psychologie, (ortho)pedagogiek, systemisch werk en filosofie.

Wil je meer weten, of een afspraak maken? Na een telefonische intake spreken we af welke begeleiding het beste aansluit. Soms is één gesprek al genoeg om verder te kunnen, soms is het fijn om er meer te plannen.

talentontwikkeling utrecht workshop talentenles nanda de vries nandadevries