Talent?

Wat is talent? En wat is jouw talent?

Dit is soms nog helemaal niet zo makkelijk om zelf te benoemen. Want soms heb je niet eens door wat je talent is, omdat talent iets is wat je gemakkelijk afgaat. Het zijn dingen die je doet waarbij je de tijd vergeet, dingen die je leuk vindt om te doen, dingen waar je voldoening uit haalt, die je energie geven.

poster yellowflowacademy talent kinderen

Soms hoor je van anderen: ‘Hé dat doe je goed,’ of ‘Wat leuk gedaan!’, terwijl je zelf denkt: ‘Nou, dat valt wel mee, zoveel moeite was dat ook niet.’ Dan gaat het wellicht om je talent! Als je je talent inzet ben je betrokken en gedreven. Je kijkt uit naar deze activiteit en verliest de tijd uit het oog. Je zit in een flow.

Voor kinderen is het belangrijk om hun talent te kennen en herkennen, om te leren een combinatie van hun talenten in te zetten. Zo kunnen ze nu, en in de toekomst, het beste uit zichzelf halen. Voor nu om te leren, te ontdekken, energie te hebben weerbaar en gelukkig te zijn. En in de toekomst, omdat de beroepen van dan, nu nog niet allemaal bestaan.

 Je talent kennen en op de juiste manier inzetten zal een bijdrage leveren aan een passende plek in de maatschappij.

Wil je meer lezen, luisteren of zien over talentontwikkeling? Kijk dan bij ‘inspiratie‘.

talentontwikkeling kinderen utrecht yellowflowacademy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *